zondag 27 mei 2012

Koe in het water


Van de week stelde mijn man voor om een rondje te fietsen. Er was één voorwaarde aan verbonden: de camera ging niet mee. Want dan werd het “fotograferen” in plaats van “fietsen”. Tja.... je moet er wat voor over hebben om samen te fietsen, dus liet ik mijn camera thuis.

Onderweg waren ze op een boerderij de schapen aan het scheren, zwommen er tot twee maal toe futen met hele kleintjes op hun rug vlak langs de kant en even verderop lag er een koe in de sloot. Spijt, spijt en nog eens spijt.........geen camera bij me.

Nadat we eerst geprobeerd hadden om de eigenaar van de koe te vinden, wat niet lukte omdat hij op het land bezig was, fietsten we door. Het was vlak bij ons huis, dus ging ik mét de camera terug. Ondertussen hadden andere boeren me verzekerd “dat zo’n beest zichzelf wel redt”, maar het zat me toch niet lekker. Toen ik terug kwam was de koe, naar later bleek een eenjarig kalf (pink), al gedeeltelijk op de kant. Maar de drassige grond en de steile kanten maakten het het beest behoorlijk lastig.

’s Avonds, toen ik nog eens ging kijken, stond de koe weer op de kant. De boer en eigenaar van het beest kwam nog een praatje met me maken. De koe bleek al vanaf ’s morgens in het water te liggen, maar elke keer als de boer met de trekker kwam om haar eruit te halen ging het beest de andere kant op. Uiteindelijk was het gelukt. Daarna keerde de rust terug en stonden alle dames weer te grazen.

De koe deed niet al teveel moeite om er uit te komen. Het was ook wel erg warm weer.

Af en toe nam ze een hapje gras en water was er genoeg

 De andere koeien kwamen kijken

....en aansporen om op de kant te klimmen?

Nog een poging........waarna de koe opnieuw terug zakte in de sloot

's Avonds stond de koe weer op het droge. De achterste koe is de drenkeling

Toen de zon onderging was de rust weergekeerd en stonden alle koeien rustig te grazen

4 opmerkingen:

 1. Dit ziet er een stuk mooier uit, dan op Punt hoor Joke. Gelukkig is het met de koe allemaal weer goed gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt, Edward. Het mooiste was nog dat ze, liggend in het water, gewoon ging grazen. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met de warmte van afgelopen Pinksterdag had ik ook wel in het water willen liggen hihi.... Helaas moest ik gewoon werken, maar ja.. Wel hele mooie foto's Joke :-)

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, Helma. Volgens mij was die koe helemaal niet gek. Lekker verkoelend water in die hitte. Alleen hadden ze het trapje niet klaar gezet om op de kant te klimmen. Groetjes, Joke

   Verwijderen